Perfekte egenskaper for det livet jeg lever

- Intervju med Margit Dale

Margit Dale (45) har i løpet av de siste årene blitt et kjent navn for det norske folk. Sammen med Rune Andersen og Trond Moi har hun gitt oss fire sesonger på TV2 med fristende matopplevelser fra fjell og kyst. Hun driver den populære matbloggen margitdale.no og sammen med TV2 makkerne har hun gitt ut to kokebøker. Hun jobber nå med sin tredje, og denne gangen står hun på egne ben. Boka Heimelaga - Oppskrifter og kvardagsglede frå Margits kjøkken kommer i bokhandelen våren 2021.

Sprer matglede
Vi møter Margit i tunet på slektsgården Systog Dale. Der holder hun hus sammen med mann og tre barn. Skjønt å holde hus er kanskje ikke et dekkende begrep. Den aktive familien deler hverdagen mellom gården i Setesdal, en leilighet i Kristiansand og hyppige reiser i forbindelse med jobb og oppdrag. Man blir fort andpusten når man sjekker kalenderen til Margit Dale. Foruten å spre matglede gjennom TV, bok og blogg, er hun travelt opptatt med fylkes- og kommunepolitikk, galleridrift, og kurs- og konferansiervirksomhet.  

- De siste årene har vi levd et 50/50 liv mellom bygd og by. Vi trives og synes det er fantastisk. Det er spennende å møte nye mennesker og oppleve nye ting. Byens menneskemylder og levende miljø er en fantastisk kontrast til den lille bygda mi, men det er kontrastene i livet som gir glede og nye perspektiv. Det er like godt å komme til Kristiansand og byen som det er å komme hjem igjen til gården og naturen. Vi får det beste fra begge verdener, forteller Margit fornøyd.

Stillheten og roen på høyfjellet
Når familien er hjemme i Valle så griper de enhver mulighet til å komme seg ut i den flotte naturen. I dag skal Margit på fjelltur alene. Ikke fordi hun må, men fordi det er den beste avslapningen hun vet om. Innimellom all jobbingen og reisingen setter hun pris på å kunne nyte den stillheten og roen hun kun finner på høyfjellet.

Været som preger Setesdal denne dagen frister ikke til utenomhuslige aktiviteter. Det ligger et stålgrått skydekke over dalføret. De høye fjellene er knapt skimtbare fra gårdstunet. Dessuten er det et bitende kaldt regn i den fjellfriske lufta. Været ser ikke ut til å bekymre Margit, for både hun og bilen som skal bringe henne til fjells er godt rustet for oppgaven.

– Jeg fikk prøvekjøre en Toyota Land Cruiser under en TV-innspilling for snart tre år siden og ble umiddelbart hekta. Endelig hadde jeg funnet en bil med perfekte egenskaper for det livet jeg lever. Den har god plass og er en arbeidshest som kommer fram over alt. Men den er også en superkomfortabel bil på lange turer, forteller Margit.

Ny modell

Margit er så fornøyd med sin Land Cruiser at hun allerede har bestilt den nye modellen. Den har blant annet vesentlig kraftigere og sprekere motor, og et nytt multimediasystem som støtter Apple CarPlay. Dessuten er den blitt enda litt lekrere, med nye designelementer både innvendig og utvendig. 

- Bilen kommer før jul. Jeg gleder meg og setter spesielt stor pris på at den nye Land Cruiseren er sprekere samtidig som drivstofforbruket og utslippet går ned, smiler hun fornøyd.

Bilen kommer før jul. Jeg gleder meg og setter spesielt stor pris på at den nye Land Cruiseren er sprekere samtidig som drivstofforbruket og utslippet går ned.

Margit Dale

- Hver årstid har sin egen identitet og sjarm. Jeg synes det er godt å oppleve naturen endre seg. Høyfjellet gir meg gode opplevelser uansett årstid eller vær, forklarer Margit.

Vi rekker et siste spørsmål før Margit farer av gårde innover høyfjellet. Du har mange jern i ilden, og har dessuten en svært aktiv fritid. Hvordan i all verden rekker du over alt?

– Ja, det er mer enn nok å henge fingrene i, men det er et familieprosjekt og vi står på sammen. Arbeidsdagene starter tidlig om morgenen og så går det slag i slag til sene kvelden. Heldigvis holder jeg på med ting som er artig, og heldigvis har jeg Land Cruiseren som tar meg dit jeg skal, avslutter den aktive og blide setesdølen.

 Tekst og foto: fiid kreativ.