Kortet som løser ladeknipa

De siste årene har vi stått på for å gjøre det så enkelt og smidig som mulig å være helelektrisk Toyota-kunde. Resultatet har blitt et av Europa og Norges største ladenettverk – ett nettverk du som Toyota-kunde har tilgang til med Toyotas ladekort.

Si farvel til knotet

Hvis du eier elbil i dag, har du kanskje vært innom en ladestasjon eller to allerede. Da har du sannsynligvis også oppdaget at hver ladestasjonsoperatør har sin egen vri på ladeprosessen. Noen ladere startes og betales via SMS, mens andre krever en app eller nettregistrering. 

Da kan det fort føles ut som om du sitter igjen med flere brukerkontoer enn du har fingre. Og reiser en utenlands, treffer man gjerne på andre operatør igjen, nok en gang med sine egne løsninger, du kun bruker på den ene turen.

Med et ladekort fra Toyota ladenettverk slipper du alt rotet. Du får tilgang til over 640 000 offentlige ladepunkter fordelt over hele Europa – med ett eneste ‘adgangskort’. Kortet bruker RFID-teknologi, akkurat som bankkortet ditt. Det eneste du trenger å gjøre på ladestasjonen er å tæppe kortet på kortleseren – så er ladingen i gang! Fakturaen kommer senere.

Stadig flere lademuligheter

Nettverket vårt har mer enn 17 000 ladepunkter i Norge, og flere som legges til for hver dag som går: ved kjøpesentre, turistattraksjoner, byer, kinoer, restauranter, ferjekaier, parkeringsplasser og langs hovedveiene. Det blir med andre ord stadig enklere å finne en lader.

Resten av de rundt 600 000 ladepunkter i nettverket er spredt over hele Europa. I Finland, Tyskland, Polen, Tsjekkia, Ungarn, Slovakia, Nederland, Belgia, Luxembourg, Sveits, Østerrike, Frankrike, Italia, Spania, Portugal, Storbritannia og Irland. 

Du kan lade hvor som helst i nettverket med én og samme brukerkonto, og ett eneste ladekort. Og best av alt? All lading kommer på én og samme faktura – i norske kroner.

Se hvor ladestasjonene befinner seg

Lønnsom lading

Reiser du ofte på bilferie? Eller kun av og til? Foretrekker du å lade hjemme eller lader du helst på farten? Uansett hvordan dine ladevaner er, ønsker vi at det skal være enkelt å lade. Samtidig som det skal lønne seg å lade ofte. Derfor har vi forhandlet frem tre forskjellige abonnementer, tilpasset ulike ladebehov:

Go: Dette er avtalen for deg som lader mest hjemme, og kun trenger å lade langs veien et par ganger i året. Med Go betaler du et engangsaktiveringsgebyr og deretter et lite gebyr for hver ladeøkt du starter. Abonnementet er helt uten månedsgebyr, så du betaler kun for det du faktisk lader.

Active: Hvis du lader regelmessig, eller ikke har mulighet til å installere en hjemmelader, er Active et godt alternativ. For en beskjeden månedsavgift får du rabatterte ladepriser – helt uten økts- og aktiveringsgebyr.

Active+: Er du yrkessjåfør, eller kjører mye og langt i hverdagen, er Active+ for deg. For et månedlig gebyr får du hele 20 % rabatt på ladeprisene. I likhet med Active, kommer også Active+ helt uten økts- og aktiveringsgebyr.

Slik bestiller du ladekort

1. Når du har bestemt deg for hvilket abonnement som passer deg best, logger du inn på Ladenettverkssiden med MyToyota-brukeren din. Eller oppretter en ny bruker hvis du ikke har en MyToyota-konto allerede.

2. Registrerer bilen.

3. Velg om du foretrekker å betale med kredittkort, eller Paypal.

4. Registrer eksisterende, eller bestill nytt ladekortet – så ankommer det postkassen din i løpet av noen dager. Du får også umiddelbar tilgang til ladenettverk i MyToyota-appen

MyToyota – Swiss army-ladekortet

For å få mest mulig ut av ladenettverket anbefaler vi å laste ned MyToyota-appen, om du ikke har den allerede. I tillegg til de generelle funksjonene som å se hva varsellampene betyr, kjørehistorikken og bilens posisjon får du tilgang til hele ladenettverket – umiddelbart!

MyToyota er et slags Swiss army-ladekort, og lar deg søke etter ladestasjoner, på forhånd sjekke pluggtyper, ladehastighet og hvor mange ladere som er ledige. Du kan også sende kjøreruten til laderen direkte til bilens navigasjonssystem, starte ladingen direkte i appen og samtidig få full oversikt over batteriprosenten.

Har du lyst til å teste hvordan ladekortet fungerer i praksis? Bestill prøvekjøring av vår helelektriske SUV, bZ4X – så viser vi deg alt du trenger å vite.

Bestill prøvekjøring